logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Iubitorilor de Carte – 9 august

Ziua de astăzi este dedicată în întregime celor care consideră cărțile ca fiind prieteni de încredere. Cititorii înrăiți vor putea profita de această ocazie nu doar pentru a continua cu pasiunea lor, ci și de a încerca să coopteze cât mai mulți prieteni în cercul iubitorilor de carte.

Dragostea de carte are și un nume: bibliofilia. Prin urmare, o persoană care iubește cărțile este denumit bibliofil. Caracteristicile naturale ale unui bibliofil sunt pasiunea de a citi, de a admira și de a colecta cărți. De regulă, acești oameni dispun de o colecție impresionantă de cărți pe care le-au citit ei înșiși sau pe care și le-au propus să le parcurgă.

Bibliofilii nu țin morțiș să și posede cărțile pe care le îndrăgesc. Deseori, ei se mulțumesc să le admire în librării, dar mai devreme sau mai târziu, vor ajunge să le citească. Un bibliofil nu va pune accentul pe conținutul unei cărți, ci mai degrabă pe raritatea, vechimea sau prețul său. Va căuta primele ediții, cărți legate în mod special sau unic, copii cu autograful autorului etc.

În era modernă a tehnologiei, un bibliofil își manifestă pasiunea de colecta cărți și în mod digital, pe un computer, e-reader sau orice alt dispozitiv tehnologic care permite stocarea și păstrarea cărților în format electronic.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.