logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Iubitorilor de Scris – 15 noiembrie

scris_

Astăzi celebrăm Ziua Iubitorilor de Scris. Este o zi specială pentru toți cei care sunt pasionați de această activitate și pentru toți cei care se gândesc ca în viitorul apropiat să se apuce de scris, indiferent de modul în care o fac sau de subiectul abordat.

Această zi a fost înființată de către scriitorul John Riddle cu scopul de a aprinde în cei mici dorința de a scrie, dar și pentru a încuraja adulții să reia sau să descopere această pasiune.

Ziua de azi este celebrată de foarte multe organizații, în numeroase moduri. La ea participă instituțiile de învățământ, comunitățile de scriitori, bisericile și multe alte organizații care promovează importanța cuvântului scris.

Frumos la această zi este faptul că ea încurajeză scrisul de orice natură. Nu contează că scrii proză sau poezie, romane sau povești, ficțiune sau non-ficțiune, pe calculator sau pe hârtie, pe blog sau în jurnal. Tot ce contează este să te apuci de scris și să-ți lași imaginația să te poarte acolo unde-ți dorești.

Scopul pe care și-l propune la nivel mondial această zi este acela de încuraja și de a convinge oamenii să se apuce de scris și să facă parte din această mișcare mondială care promovează scrisul și frumusețea sa. Participă și tu scriind ceva undeva, încurajând pe alții să o facă, donând cărți sau participând la eventualele evenimente care au loc în comunitatea ta.

Citește și despre Ziua Internațională a Libertății.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *