logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua legumelor proaspete – 16 iunie

Ziua legumelor proaspete este una dintre sărbătorile internaționale care se celebrează astăzi, în ziua de 16 iunie. După cum bine știți legumele joacă un rol important în alimentația fiecărei persoane și, pe lângă faptul că ne aduc necesarul de vitamine, sunt și ușor digerabile.

Specialiștii în nutriție consideră faptul că oamenii nu consumă îndeajuns de multe legume, același lucru fiind valabil și pentru fructe. Stabilirea acestei zile dedicată legumelor vine mai degrabă din dorința de a face o campanie la nivel global prin care oamenii să conștientizeze că ar trebui să mai lase carnea deoparte din când în când, măcar pentru detoxificarea organismului, și să consume în loc mai multe legume.

Multitudinea de vitamine și minerale pe care le conțin aceste plante nu poate fi egalată de nimic în lume. Suplimentele alimentare nu sunt o soluție pentru a ne regla deficitul de vitamine și ar trebui pe cât posibil să ne ajustăm alimentația în așa fel încât să nu avem probleme.

Organizația Africii Unite a decis ca ziua de 16 iunie să poarte numele de Ziua copilului african, pentru a comemora evenimentele tragice care s-au petrecut în anul 1976 în localitatea Soweto, din Africa de Sud.

Atunci, aproximativ 10.000 de tineri au protestat și au cerut dreptul la o educație de mai mare calitate și dreptul de a învăța în propria lor limbă. Din păcate, această grevă a dus la rănirea a peste 1.000 de manifestanți, dar și la împușcarea a cel puțin 100 de oameni.

Calitatea vieții în multe din statele africane este încă scăzută și copii au de suferit cel mai mult din această cauză. Educația ar trebui să fie unul dintre cele mai valoroase lucruri din viața unui om pentru că te ajută să gândești altfel și să îți croiești un viitor, însă din păcate mulți copii africani nu au această oportunitate.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *