Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua limbii ruse – 6 iunie

Organizația Națiunilor Unite a decretat ziua de 6 iunie ca și dată a celebrării unei limbi care pare foarte complicată pentru mulți dintre noi. Ziua limbii ruse coincide cu ziua în care s-a născut faimosul scriitor rus Alexsandr Pushkin (1799-1837), astfel că s-a dorit ca în aceeași zi să se aducă și onorurile cuvenite acestui geniu al literaturii.

Această idee este relativ nouă deoarece abia în anul 2010 s-a hotărât sărbătorirea acestor lucruri. Chiar dacă nu există niciun pericol pentru ca limba rusă să dispară, O.N.U. a dorit să se organizeze evenimente în diferite țări pentru ca oamenii să se familiarizeze cu această cultură deosebită.

Alfabetul chirilic părea destul de greu de învățat, însă cei pasionați și ambițioși vor reuși să îl stăpânească în mod sigur. Pentru a sărbători cum se cuvine puteți să începeți să vă familiarizați cu această limbă sau chiar să luați să citiți unele scrieri ale lui Alexsandr Pushkin sau a oricărui alt scriitor rus.

Ziua de astăzi este dedicată și jucăriei celebre numită Yo-Yo. Istoria acestui „gadget” a început acum mai bine de 2.000 de ani, timp în care a avut mai multe denumiri. Din câte se pare originea acestuia provine din Filipine, iar denumirea actuală a fost folosită tot acolo abia în anul 1860.

Abia din 1920 a început să fie cunoscut în Statele Unite ale Americii, atunci când Pedro Flores, un cetățean american cu origini filipineze a început să construiască yo-yo-uri. Chiar dacă el a fost cel care a popularizat acest concept de jucărie, antreprenorul Donald Duncan Sr a fost cel care a creat o adevărată industrie în jurul acestei jucării începând din 1930.

Ziua Yo-Yo-ului corespunde cu ziua de naștere a acestui vizionar care a ajutat la răspândirea jucăriei peste tot în lume. Dacă aveți așa ceva pe acasă acum este cazul să le folosiți într-un fel sau altul.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *