logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua luminii soarelui

Ziua luminii soarelui este ceea ce se sărbătorește astăzi la nivel internațional. Data de 21 iunie este sinonimă cu solstițiul de vară care simbolizează faptul că acum ar trebui ca vara să se instaleze cu forțe depline. Astăzi avem cea mai lungă zi din an, și desigur cea mai scurtă noapte.

Soarele a jucat un rol major în multe dintre culturile antice, fiind perceput chiar și sub forma unui zeu. Egiptenii, fenicienii, aztecii și multe alte civilizații din vechime acordau o importanță majoră astrului care ne luminează zilnic planeta.

E posibil ca mulți dintre noi să fie un pic mai supărăcioși decât de obicei, datorită acestor schimbări legate de durata zilei.

Ziua Mondială a Umanismului a început să se răspândească pe la începutul anilor 1980, datorită Asociației Umaniștilor Americani care a ajutat la răspândirea acesteia în foarte multe locuri.

Umaniștii sunt persoane care acordă o mai mare importanță rațiunii și științei decât divinității și supernaturalului. Ei cred că absolut orice se poate explica prin intermediul științei, însă oamenii nu au încă puterea de a descifra toate misterele care ne înconjoară.

În majoritatea statelor lumii au loc conferințe și evenimente în care membrii unor astfel de organizații, dar și indivizi care cred ca umanismul este calea spre emanciparea umanității se adună pentru a discuta despre diverse lucruri.

Scopul principal al acestei zile este acela de a face din lume un loc mai bune și de a crește într-un fel sau altul nivelul cunoștințelor publicului larg, mai ales cu ajutorul științei și de a-i face pe oameni să nu mai fie atât de superstițioși.

Mulți dintre adepții teoriei evoluționiste fac parte din acest curent umanist. Va fi întotdeauna o discuție care nu se va încheie niciodată între oamenii care cred în supernatural și cei care pun totul pe seama științei.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *