Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua mândriei autiste – 18 Iunie

Ziua de astăzi este dedicată în primul rând persoanelor autiste. Poate că pentru unii pare ciudată și exagerată denumirea, însă, în anul 2005 s-a decis să se celebreze Ziua mândriei autiste, cu ajutorul căreia inițiatorii îți doresc să schimbe percepția oamenilor asupra autismului. În acest moment, cele mai multe persoane consideră autismul ca fiind o boală și nu o formă de diferențiere precum ar vrea cei care se ocupă de această campanie.

Neourodiversitatea de care dau dovadă autiștii încă îi intrigă pe cercetători, fiind extrem de multe diferențe față de creierul oamenilor normali.

Apariția autismului poate fi observată, de obicei, în primii doi ani de viață a copiilor fiind, de fapt, tulburare a dezvoltării neurale caracterizată de faptul că acești oameni au afectată capacitatea de a interacționa și a socializa, dar și de un comportament restrictiv și repetitiv.

Cei care iubesc pescuitul trebuie să știe că această zi poartă numele de Ziua Pescuitului. Pescarii pătimași ar trebui să îți ia astăzi o zi liberă de la lucru și să meargă să facă ceea ce le place lor mai mult. Pescuitul este un sport recreativ și nu un concurs de braconaj, astfel că fiecare dintre noi ar trebui să pescuiască atât pește cât are nevoie și nu cantități industriale.

Tot azi este și Ziua Intenațională a Sushi-ului, acea mâncare de sorginte japoneză. Aceasta este o sărbătoare relativ recentă și a fost popularizată pentru prima dată în anul 2009 cu ajutorul rețelei de socializare numită Facebook. Din câte se pare mediul virtual capată din ce în ce mai mare influență asupra noastră. Oricum ar fi astăzi este ziua perfectă pentru a mânca sushi, fie că îl comanzi de la un restaurant, fie că îl prepari acasă.

Ziua internațională a panicii este celebrată tot pe data de 18 iunie. Ai două variante pentru a scăpa de stres, ori te duci și încerci să rezolvi problemele sau poți decide să te retragi în liniște într-un loc unde să îți aduni gândurile.

Nu lua decizii pripite și ai grijă să îți ții anxietatea, stresul și frica în frâu, orice ai face.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *