logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Merelor – 21 octombrie

Sărbătorită încă din 1990, prima oară în Marea Britanie și apoi în mai multe țări ale lumii, Ziua Merelor semnifică startul unor festivaluri locale și naționale care celebrează merele și livezile de mere. Cele mai multe astfel de evenimente au loc în Marea Britanie, dar ele se organizează și în alte colțuri ale planetei.

Știi cu siguranță că mărul este un fruct foarte benefic pentru sănătate, motiv pentru care el merită din plin această sărbătoare. Mai mult, există numeroase industrii construite în jurul merelor și comunități care prosperă din cultivatul acestora.

Poți să iei și tu parte la această sărbătoare de astăzi, indiferent de modul în care te decizi să o faci. Participă la evenimentele din apropierea ta, încurajează-i pe ceilalți să consume mere sau mănâncă tu însuți acest fruct.

Evenimentele care se organizează de Ziua Merelor pot fi restrânse, în comunități mici, sau din contră, foarte elaborate. În Anglia se organizează adevărate festivaluri care se întind pe mai multe zile, cu demonstrații de gătit rețete cu mere, cu jocuri, tarabe care vând sucuri sau mere și multe alte activități interesante.

Tot azi se mai sărbătorește și Ziua Reptilelor, o celebrare a acestor animale care se confruntă cu dispariția. Ziua de azi încurajează populația să învețe mai mult despre reptile, despre modul lor de viață și despre lucrurile pe care le putem face noi, ca oameni, pentru a nu pune în pericol speciile de reptilieni.

Citește și despre Ziua Asistentelor de la Urgențe.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *