Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Mondială a muncitorilor în industrie – 27 iunie

La data de 27 iunie a fiecărui an se celebrează Ziua Mondială a muncitorilor în industrie dedicată acestor oameni care ajută la producerea tuturor bunurilor de larg consum și nu numai. Modernizarea industrie și trecerea de la manufacturi la producția în masă a dus la scăderea numărului de muncitori din acest sector însă tot sunt destul de multe persoane care activează în domeniul acesta.

Consumerismul a făcut ca ei să devină și mai importanți pentru omenire, chiar dacă nu beneficiază de atenția care li se cuvine.

Tot astăzi se sărbătorește și Ziua ochelarilor de soare, acel accesoriu foarte îndrăgit de mulți dintre noi. Sunt unii oameni care au câteva sute sau mii de ochelari de soare, alții dorm sau merg cu ei pe stradă până și noaptea, iar dacă este soare afară poți vedea o grămadă de oameni care poartă acest tip de ochelari, fiecare având modele și culori diferite.

Ochelarii de soare sunt purtați pentru că arată bine, mai ales dacă se ține cont de conformația feței atunci când se alege perechea potrivită, dar și pentru că protejează ochii de razele soarelui. Unii îi mai folosesc și pentru ascunderea emoțiilor, așa cum se întâmpla la prima atestare istorică a unui lucru foarte asemănător cu acest accesoriu. Se întâmpla în China secolului al XIV-lea, unde judecătorii foloseau așa ceva pentru a nu-și dezvălui trăirile din timpul unui proces.

Originea lor nu este cunoscută, însă după câteva secole de la atestarea din China, ochelarii de soare moderni au fost produși de către antreprenorul american Sam Foster.

O pereche de ochelari de soare de calitate vă va ajuta să vă protejați bine de razele ultraviolete, dar și de lumina puternică astfel că ar fi bine să dați foarte mare atenție acestor aspecte extrem de utile pentru voi.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *