logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua mondială a combaterii secetei și a deșertificării

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a decis în anul 1994, ca data de  17 iunie a fiecărui an să poarte numele de Ziua mondială a combaterii secetei și a deșertificării. Scopul principal pentru care s-a luat această decizie a fost acela de a-i face pe oameni să conștientizeze faptul că problemele expuse mai sus se accentuează.

De obicei, statele semnatare ale Convenției Națiunilor Unite pentru combaterea deșertificării sunt cele care implementează noile metode pentru a stopa acest proces, dar tot ele organizează diferite campanii împreună cu O.N.U. pentru a vorbi despre acest subiect. În principiu, statele africane au cea mai mare problemă în ceea ce privește seceta și deșertificarea.

Oamenii pot inversa aceste procese, însă sunt necesare deopotrivă voință politică, resurse, dar și obținerea suportului populației și a societății civile pentru aceste schimbări care au un cost foarte ridicat.

Ziua în care îți mănânci legumele este celebrată tot astăzi, fiind dedicată cu precădere copiilor, pentru că mulți dintre ei nu sunt chiar cei mai buni prieteni cu legumele, însă și mulți adulți se află în aceeași situație

Legumele ne dau o mulțime de vitamine și sunt foarte ușor digerabile, ceea ce le face să fie niște alimente cu adevărat grozave pentru noi și apropiații noștri. Poți încerca niște rețete noi cu legume sau chiar niște legume exotice pentru ceea ce vei găti astăzi. De multe ori o astfel de mâncare „vegetală” poate fi mai gustoasă decât orice fel de carne, dacă este gătită așa cum trebuie.

De asemenea, organismul tău va aprecia că ai început să consumi mai multe legume pentru că vei scăpa de toxine mai repede. Oricum ar fi, ai de unde alege că este vară și poți opta pentru sortimentele tale preferate. O salată te va face să te simți cu siguranță bine.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *