Ziua mondială a luptei împotriva fumatului – 31 Mai

Numărul persoanelor care se apucă de fumat este în continuă creștere, iar acest lucru a dus la o incidență mai mare a cancerului pulmonar și la o vulnerabilitate puternică la alte boli. Acest viciu, combinat cu sedentarismul și o alimentație necorespunzătoare cauzează foarte multe probleme celor care au un astfel de stil de viață.

Organizația Națiunilor Unite a decretat încă din anul 1987 sărbătorirea în data de 31 mai a Zilei mondiale a luptei împotriva fumatului. În fiecare an mor aproximativ 6 milioane de oameni din cauza fumatului, dintre care 600.000 de mii datorită fumatului pasiv.

În toată lumea sunt campanii de informare a publicului asupra efectelor nocive ale țigărilor, dar și multe altfel de evenimente care au legătură cu lupta împotriva fumatului.

Dependența este foarte puternică și puțini oameni reușesc să se lase de fumat relativ repede fără să recidiveze. De obicei, durează mai multe luni sau uneori chiar și ani pâna când un fumător să se lase definitiv, mai ales dacă îi lipsește voința.

Unele state taxează foarte mult acest produs pentru a îl face mai puțin accesibil pentru cetățenii lor, însă chiar și așa există destul de mulți fumători.

În Noua Zeelandă și în Australia, 90% din ambalajul cutiilor de țigări conține mesaje și imagini care ar trebui să îi sensibilizeze pe fumători într-un fel sau altul.

Pentru mulți este o problemă să se lase de fumat, însă toate greutățile se află doar în mintea lor, dacă reușesc să treacă peste acel blocaj de câteva zile care apare imediat după ce organismul nu mai primește nicotină, atunci totul va fi bine și vor începe să se simtă în stare de orice.

Voi trebuie să dominați acest obicei și nu el pe voi, însă este nevoie de o voință puternică pentru a reuși, iar pentru cei mai slabi de înger există destul de multe terapii care dau rezultate bune.

Ideea generală a zilei este să îi încurajeze pe cei care fumează să renunțe la acest viciu, pentru cel puțin 24 de ore, pentru a evidenția problemele de sănătate apărute în urma fumatului și pentru a încuraja abstinența sau renunțarea la acest viciu.

Comentarii

Please enter your name here
Please enter your comment!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Aflați cum sunt procesate comentariile dumneavoastră.