logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Mondială a Osteoporozei – 20 octombrie

Ziua Mondială a Osteoporozei a fost lansată pentru prima oară în 1996 la inițiativa Societății Naționale de Osteoporoză din Marea Britanie. Ziua a fost celebrată în fiecare an pe 20 octombrie, o dată care semnifică în numeroase țări ale lumii începerea campaniilor care, timp de un an de zile, încearcă să crească nivelul de informare al populației cu privire la această boală și, totodată, să ajute prin diferite metode bolnavii.

În circa 90 de țări din întreaga lume se desfășoară astăzi diferite campanii naționale demarate de către Fundația Internațională de Osteoporoză și susținute de organizațiile specializate din fiecare țară în parte. Aceste campanii au scopul de a conștientiza pericolul acestei boli, de a oferi infomații despre ea și de a strânge fonduri care să ajute la combaterea și la vindecarea bolii.

Osteoporoza este o boală agresivă, care atacă oasele și provoacă o scădere în masa și densitatea acestora, ceea ce duce la creșterea riscului de fracturare. Mai exact, conform wikipedia, osteoporoza duce la scăderea densității minerale din oase, la deteriorarea microarhitecturii acestora și la alterarea cantității și varietății de proteine din oase.

Astăzi te poți și tu implica în lupta împotriva acestei boli devastatoare prin voluntariat în organizațiile locale care demarează campanii, prin ajutorarea bolnavilor sau prin donații financiare.

Citește și despre Ziua Mondială a Sănătății Mintale.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *