logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Pisicilor – 29 octombrie

Iubitorii de animale în general și de pisici în special au astăzi un motiv întemeiat de bucurie. Ziua Pisicilor îi celebrează pe acești prieteni blănoși atât de iubiți de către oameni, încurajând în același timp manifestarea aprecierii față de pisici și acțiunile care duc la înfierea acestor animale.

Mai mult decât atât, Ziua Pisicilor combate dur cruzimea față de animale și susține impunerea pedepselor aspre pentru cei care manifestă orice formă de abuz asupra lor. Peste tot în lume au loc evenimente în cadrul cărora oamenii pot să admire și să adopte pisicile fără stăpân, salvându-le astfel de la viața grea din adăposturile de animale. Concursurile de frumusețe pentru pisici sunt și ele foarte des întâlnite în această zi.

Dacă ai deja o pisică, sărbătorește această zi prin petrecerea timpului cu ea, iar dacă nu ai încă, poți să-ți aduci contribuția prin donații către organizațiile care au grijă de animale sau prin adoptarea unei pisici.

Tot azi se mai sărbătorește și Ziua Internetului, care marchează data la care s-a înregistrat prima folosire a acestei invenții. Acest eveniment a avut loc în 29 octombrie 1969, când a fost trimis primul mesaj electronic. Momentul rămâne unul istoric în ciuda faptului că sistemul a căzut chiar în timpul trimiterii mesajului respectiv.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *