logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Pisicilor Negre – 17 august

Dacă pe data de 8 august am sărbătorit Ziua Internațională a Pisicilor, astăzi celebrăm, iată, o altă zi dedicată acestor mici feline. Ziua Pisicilor Negre sărbătorește pisicile de a căror culoare oamenii au început să se teamă cu multă vreme în urmă.

Deși superstiția conform căreia pisicile negre ar aduce ghinion nu este decât o superstiție (la fel de falsă ca toate celelalte, de altfel), pisicile negre au fost și continuă să fie supuse unei discriminări foarte agresive. Sunt privite cu scepticism și oamenii se feresc să adopte o pisică de culoare neagră, motiv pentru care adăposturile de pisici reușesc foarte greu să le găsească acestora un cămin.

În cel mai rău caz, adăposturile sunt nevoite să recurgă la mijloace precum eutanasierea acestor animale, din cauză că oamenii sunt mult prea superstițioși și își pun credințele în niște idei învechite, aparținând secolului al XVIII-lea, nicidecum lumii moderne.

Ziua de astăzi își propune să facă oamenii  să conștientizeze faptul că o pisică neagră nu este altceva decât o simplă pisică care are nevoie de un cămin și de un stăpân iubitor la fel ca toate semenele sale.

Dacă simți compasiune pentru aceste feline și vrei să susții lupta împotriva superstițiilor prostești ale celor din jur, consideră adoptarea unei pisici negre data viitoare când te afli într-un astfel de adăpost. Schimbarea în bine începe cu fiecare dintre noi.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *