Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua plecării mai rapide de la lucru – 2 Iunie

Ziua plecării mai rapide de la locul de muncă a fost invenția Laurei Stack, o specialistă în creșterea productivității angajaților.

Ideea ei este că angajații și-ar dori să fie oriunde altundeva în afară de locul de muncă și de aceea, de cele mai multe ori, nu sunt atât de eficienți pe cât ar trebui. Lungimea zilei de muncă poate fi demotivantă pentru cei mai mulți dintre noi și ne face să stăm întruna cu ochii pe ceas pentru a vedea cât mai este până vine vremea să plecăm acasă. Inflexibilitatea orelor de muncă este câteodată o problemă importantă în rândul multora dintre angajații din zilele noastre.

Laura Stack se adresează în principal celor care au angajați și ar putea să implementeze această idee și în firmele lor. Ziua plecării mai rapide de la slujbă poate fi folosită ca și un stimulent pentru a-i face pe angajați să lucreze mai repede și mai eficient, iar astfel va crește și productivitatea muncii.

Ceea ce se dorește practic este utilizarea metodei „morcov și băț”, adică recompensă și pedeapsă. Cei care își termină treaba mai repede, pot pleca mai repede, ceea ce va reduce cu siguranță perioadele ”moarte” de activitate, atunci când oamenii nu lucrează și fac orice altceva.

Dacă este folosită corect, această zi poate duce la o situație de câștig pentru fiecare parte implicată, mai exact, atât pentru angajat cât și pentru angajator. Pe lângă faptul că va crește productivitatea muncii, această strategie poate fi percepută ca și un fel de team-building pentru că angajații trebuie să coopereze pentru a-și îndeplini sarcinile cât mai repede, așadar lucrează pentru un scop comun, ceea ce e posibil să nu se întâmple extrem de des în unele locuri de muncă, în special când vine vorba de echipe mari.

Oricum ar fi, creșterea productivității muncii este un deziderat de când lumea și există tot felul de tehnici, care mai de care mai complexe, pentru a obține o eficiență cât mai mare, însă cei care dețin firme ar trebui să încerce și această variantă și să sărbătorească așa cum se cuvine această zi.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *