Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Poeziei – 21 august

Spre deosebire de Ziua Poeziilor Proaste, sărbătorită pe 18 august, astăzi celebrăm Ziua Poeziei, închinată de această dată geniilor lirice din întreaga lume și creațiilor acestora care au intrat în istorie.

Poezia datează încă de pe vremea sumerienilor, din epoca lui Ghilghameș, când primele versuri au fost redactate pe diverse materiale sau sculptate în piatră. La întrebarea ”Ce este poezia cu adevărat?” s-a încercat mereu să se răspundă, dar este o întrebare cu numeroase posibilități de răspuns. Chiar și Aristotel a scris o carte despre poezie, în încercarea de a defini acest gen literar.

Din România, desigur, cel mai mare poet este Mihai Eminescu, un simbol național al cărui versuri încă îi vrăjesc pe iubitorii de poezie. În lume însă, cel mai mare poet mondial este considerat a fi englezul William Shakespeare, omul al cărui operă a fost transpusă în numeroase scenete de teatru.

Munca lui Shakespeare este cunoscută la nivel mondial, studiindu-se în cele mai importante universități din lume, considerată de unii a fi vârful suprem al artei. Cu toate acestea, Shakespeare nu a fost apreciat după meritele sale în timpul vieții, numele lui devenind atât de cunoscut abia la câteva sute de ani de la moartea sa.

Ziua de azi este dedicată așadar lungii istorii a poeziei în lume, dar și oamenilor care au produs opere lirice splendide și care merită aprecierea și respectul nostru pentru acest lucru.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *