logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Punctuației – 24 septembrie

Ziua Punctuației se sărbătorește astăzi în Statele Unite ale Americii, dar cu siguranță că ne-ar folosi și nouă. Nu să învățăm punctuația corectă în limba engleză, ci în special în limba română, unde deseori o greșim în ceea ce privește respectarea regulilor de gramatică.

Internetul este o inepuizabilă sursă de exemple „Așa NU” în ceea ce privește greșelile de scriere. Pentru că oricine are acces la internet și își poate exprima opinia cum și unde dorește, libertatea aceasta de exprimare a lăsat cu totul deoparte grija față de modul în care scriem și față de cum ne exprimăm în comunicarea virtuală.

Punctul, semnul exclamării, virgula și alte semne de punctuație sunt folosite total greșit în mod constant. Așa că haideți să profităm de această zi să ne revizuim modul în care scriem, atât pe internet, cât și pe hârtie. Părinți, voi puteți profita de această ocazie să-i învățați pe cei mici aceste lucruri și să exersați cu ei scrierea corectă.

Nu sunt multe alte lucruri pe care le putem face astăzi în această privință, dar măcar putem să conștientizăm modul în care scriem și să-l revizuim dacă este cazul. Totodată, nu ar strica să fim atenți la exprimarea celor din jur și să îi avertizăm atunci când observăm scăpări.

Haideți să scriem corect și să punem unde și când trebuie semnele de punctuație.

Citește și despre Ziua Respectului.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *