logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Securității Computerelor – 30 noiembrie

securitate-online

Una dintre principalele probleme pe care le întâmpinăm în ziua de astăzi este legată de securitatea computerelor și/sau a altor dispozitive electronice pe care le folosim zilnic. Ziua Securității Computerelor vine ca o reamintire a faptului că informațiile pe care le stocăm pe aceste dispozitive sunt personale și că ar trebui să le păzim cu mai multă grijă decât o facem de obicei.

Modul în care poți celebra această zi este unul destul de simplu: verificarea și întărirea parolelor de pe fiecare cont online pe care îl folosim și de pe fiecare dispozitiv electronic pe care îl deținem. Niciodată nu se știe cât de ușor poate cineva să intre în posesia unor informații personale care pot fi folosite împotriva noastră într-un fel sau altul.

Schimbă-ți parolele chiar dacă te simți foarte bine cu cele pe care le folosești în prezent, și ține cont de faptul că acestea trebuie schimbate regulat, la perioade de timp nu foarte îndelungate, pentru a împiedica eventualele încercări de spargere. Folosește combinații complicate care nu au legătură directă cu informații din viața ta personală, zădărnicind astfel orice tentative întreprinse cu scopul de a-ți viola intimitatea digitală.

Citește și despre Ziua Internațională a Televiziunii.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *