logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua televizorului color – 25 Iunie

Televizorul a fost o inovație care s-a răspândit imediat în casele noastre și a schimbat modul în care umanitatea avea acces la informație. Ziua televizorului color ne aduce aminte că a avut loc o transformare majoră în acest domeniu, după ce televizoarele alb-negru au fost înlocuite cu cele color.

La începuturile televiziunii nuanțele de gri ale televizorului erau tot ceea ce se putea vedea și oamenii puteau distinge numai dacă e o culoare mai închisă sau mai deschisă.

Primele experimente efectuate pentru a crea un televizor au avut loc la sfârșitul secolului al XIX-lea, însă tehnologia electronică nu era foarte avansată și nu s-a reușit nimic palpabil, deși s-au realizat progrese în această direcție. Abia după aproximativ 30 de ani, în anul 1927 s-a realizat prima demonstrație a unei emisii televizate. În anul 1930 cei de la BBC încep să transmită regulat un program TV. Televizoarele încă nu erau foarte răspândite, pentru că erau destul de scumpe, astfel că până în anul 1936 existau numai 200 de televizoare în întreaga lume.

Chiar dacă televiziunea color a fost experimentată începând in 1897, însă aceasta a fost reușită abia în 1928, în timpul unei demonstrații publice. Totuși abia în 1938 s-a realizat prima transmisiune color, însă acest tip de televizoare au început să fie produse în masă abia din anul 1954, la un preț de aproximativ 1000$, o sumă enormă la aceea vreme.

În 1950, erau nu mai puțin de 6 milioane de televizoare numai în Statele Unite ale Americii.

Prima transmisiune color era disponibilă numai celor care aveau un astfel de tip de televizor, ceea ce a dus la o schimbare majoră în ceea ce privește preferințele oamenilor, tot mai mulți dintre ei renunțând la aparatele alb-negru.

Abia anul 1980 a marcat depășirea numărului de televizoare alb-negru de către cele color, ceea ce a dus la o nouă eră în domeniul televiziunii.

Ziua televizorului color este un moment bun pentru a celebra acest minunat avans tehnologic care a făcut ca aproape totul să fie colorat astăzi. Am ajuns la televizoare și multe alte aparate care au display-uri cu 16.8 milioane de culori, touchscreen și rezoluții 4K ceea ce până acum câțiva ani nu era de conceput.

Chiar dacă astăzi televizorul și-a mai pierdut din farmecul de altă dată mai ales datorită apariției internetului, dar încă este destul de important pentru cei mai mulți dintre noi și cel mai probabil așa va rămâne pentru mult timp. Noile tehnologii au transformat aproape acest aparat cu totul și televizoarele au devenit din ce în ce mai performante și cu foarte multe facilități, mai ales cele din gama SmartTV.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *