logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Tortului – 26 noiembrie

tort-de-ciocolata

Ziua Tortului are o istorie ceva mai neplăcută. Ea s-a născut în Franța de la cuvintele celebre ale soției lui Ludovic al XVI-lea, Marie Antoinette. În timpul foametei care a chinuit Franța în acea perioadă, reginei i s-ar fi adus la cunoștință faptul că țăranii sunt atât de săraci încât nu au nici măcar o bucată de pâine pe care să o mănânce. Marie Antoinette ar fi răspuns indolent: „Să mănânce tort atunci.”

Nu e greu de înțeles că această atitudine nu i-a atras popularitate sau simpatie nici ei și nici soțului său, iar oamenii i-au decapitat pe amândoi în timpul Revoluției Franceze.

În ciuda acestor origini neplăcute, nu putem nega faptul că tortul este un preparat delicios, care merită din plin sărbătorit. Istoria tortului este una extrem de lungă, primele torturi apărând în Grecia Antică și Egipt. Spre exemplu, desertul grecesc din prezent numit baklava provine de la primele torturi care s-au făcut în această țară cu mii de ani în urmă.

O dovadă a rolului special pe care tortul l-a ocupat în mintea oamenilor încă din cele mai vechi timpuri este și faptul că, în trecut, era oferit drept ofrandă zeilor, fiind considerat prea bun pentru oameni. O chestie la care să te gândești în timp ce savurezi următoarea ta felie de tort.

Citește și despre Ziua Internațională a Studenților.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *