logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua udării florilor – 30 Mai

Majoritatea dintre noi au flori, plante în casă sau în grădină, așadar această zi pică numai bine pentru cei care se află în această categorie mai ales că începe vara. Astăzi este Ziua udării florilor, dedicată acestor plante care de multe ori îi ajută pe bărbați să cumpere un cadou pentru femeile importante din viața lor, iar pe majoritatea femeilor le încântă peste măsură.

Florile ne fac lumea mai frumoasă, dar ele nu sunt doar utile din punct de vedere estetic. Plantele și florile sunt necesare pentru a oxigena aerul pe care îl respirăm și totodată, ele pot produce fructe și legume. Fără flori nu am fi avut aerul atât de respirabil, așadar este bine să le prețuim așa cum se cuvine.

Este o adevărată încântare pentru ochi spectacolul oferit de culorile vioaie și nuanțate ale florilor, indiferent că ele sunt flori din pomi sau pur și simplu plantele care înfloresc  oriunde.

Cea mai bună metodă de a sărbători cum trebuie această zi este să le oferi plantelor tale un adevărat „festin acvatic” pentru  a arăta și ele cât se poate de bine și pentru a se menține sănătoase.

Această zi de 30 mai este dedicată și inventatorului telegrafului fără fir, Mahlom Loomis, care și-a patentat descoperirea pe data de 30 mai 1872 când încă era un dentist care lucra în New York. El spunea că a reușit să transmită prin telegraf chiar și cu șase ani înainte însă din cauza faptului că nu a avut martori nu a fost crezut, așadar ziua de 30 mai este cea care i-a fost consacrată pentru că acum a văzut întreaga lume ceea ce a reușit să creeze.

Invenția lui a avut o importanță deosebită în deceniile următoare, mai ales în timpul celor două războaie mondiale, așadar Ziua lui Loomis este sărbătorită pe 30 mai peste tot în lume.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.