logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Sculpturi ingenioase sub formă de insule izolate plutitoare

sculpturi ingenioase_6

Atunci când ne gândim la sculpturi acestea pot sa capete forme cât mai ingenioase. Așa este și cazul artistului cubanez Jorge Mayet care creează sculpturi realistice suspendate care par să se dezintegreze.

Sculpturile sunt o reprezentare fizică din a experienței lui Mayet în urma exilului din Spania. Astfel, perspectiva unui tărâm îndepărtat și a rădăcinilor care conectează copacul cu pământul, este mai mult decât evidentă. Cele care au dat o nouă formă vieții trăite pe alte pământuri au fost amintirile, experiențele și momentele trăite acolo, extinzându-se emoțional în sculpturile izolate plutitoare pe care le creează.

Prin sculpturile sale, artistul se disociază de individul legat de frontierele naționale, ducându-și existența la un nivel superior, lipsit de ipoteze pământești. În același timp, el se reconectează cu patria sa, explicând: „Poate în subconștient trăiesc ca un copac smuls din rădăcini și în acest fel, lucrările mele sunt o metaforă a vieții pe care o trăiesc, dar la nivel conștient simt că trebuie să prețuim orice bucățică din acest Pământ, pentru că datorită lui suntem capabili să trăim.”

tumblr_ogtqbfms7m1v0w7fmo1_1280

Sursa foto: The Design Dome

sculpturi insule plutitoare

Sursa foto: The Design Dome

tumblr_ogtqbfms7m1v0w7fmo8_1280

Sursa foto: The Design Dome

tumblr_ogtqbfms7m1v0w7fmo7_1280

Sursa foto: The Design Dome

tumblr_ogtqbfms7m1v0w7fmo6_1280

Sursa foto: The Design Dome

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *