logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Trucuri în bucătărie

Când ești în bucătărie te lovești de multe situații în care nu știi ce să faci. Iar atunci ar trebui să apelezi la câteva trucuri.

Chit că e vorba de pregătitul mâncării, de verificatul vechimii unor alimente sau de curățenia mai rapidă în situații mai dificile, există câteva lucruri care ar putea să te ajute. Ele pot înlocui obiecte din bucătărie sau te pot feri de eventualele probleme care pot apărea datorită mâncării gătite. O să îți prezint câteva din ele în lista de mai jos și sper să îți folosească.

Oul în apă

oua

Sursă foto: OneJive

Pune un ou într-un vas cu apă. Dacă plutește, înseamnă că este destul de vechi și nu prea l-ai mai putea folosi la gătit.

Pregătitul usturoiului

usturoi

Sursă foto: The Pin Junkie

Poți pregăti usturoiul mult mai ușor acum. Apasă puțin pe el, iar mai apoi scutură-l într-o caserolă. Nu va mai trebui decât să alegi usturoiul de coaja pe care o are.

Păstratul înghețatei

inghetata

Sursă foto: Lisotic

Ține înghețata la congelator într-o pungă de plastic. Astfel ea se va menține rece, iar marele beneficiu este că atunci când vei deschide cutia, înghețata nu va mai fi tare.

Ața dentară pentru tăiat

ata

Sursă foto: Lisotic

Taie ingredientele proaspete cu ajutorul unui fir de ață dentară. Se poate dovedi a fi mai util decât folositul unui cuțit.

Boabele de struguri pentru vin

struguri

Sursă foto: Vanilla Extract

Pune niște boabe de struguri la congelator și pune-le în vin atunci când vrei să îl răcești. Așa vei fi sigur că nu vei dilua vinul cu apa din cuburile de gheață.

Curățatul ghimbirului

ghimbir

Sursă foto: Chica & Jo

Curăță ghimbirul folosind o lingură. E ceva mai rapid și nu pierzi prea mult din rădăcină.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *