logo
Search
Generic filters
Exact matches only

5 trucuri despre productivitate învăţate de la antreprenori de succes

De multe ori avem tendinţa să spunem în cadrul unui interviu că suntem organizaţi. Mulţi dintre noi trecem asta probabil şi în CV la capitolul aptitudini sau puncte tari. Dar nu ne dăm seama că organizarea asta, nu e deloc importantă dacă nu e făcută cu cap şi pentru scopurile importante din viaţa noastră. Aşa că e mult mai bine să treceţi productivitatea ca punct forte, data viitoare când aveţi un interviu de angajare. Şi iată şi câteva metode simple prin care vă puteţi îmbunătăţii productivitatea.

  1. Insistă cu un al doilea email. Un lucru important învăţat de la majoritatea antreprenorilor e că de cele mai multe ori un singur email nu-ţi va aduce răspunsul dorit. Dar dacă insişti şi ştii cum pui problema, un al doilea mesaj îţi poate aduce contractul mult dorit.
  2. Salvează-ţi template-uri. Dacă trimiţi de exemplu pentru un eveniment, acelaşi email de 30 de ori, e mai bine să ai un model pe care doar să îl ajustezi cu numele persoanei şi eventual unele mici detalii. În acest fel vei salva timp preţios şi vei face mai puţine greşeli de tastare. Dar asigură-te că într-un fel sau altul vei personaliza fiecare email, astfel încât persoana care îl primeşte să nu ştie că a fost pur şi simplu pusă la grămadă cu mulţi alţi destinatari ai aceluiaşi mesaj.
  3. Răspunde la emailuri în perioade predefinite. Setează-ţi dinainte două momente în zi în care să răspunzi la emailuri şi nu lăsa aplicaţiile să te băzăie constant cu notificări. E suficient dacă te ocupi de ele o dată sau de două ori pe zi. În rest, doar vei fi distras de numeroase mesaje, de cele mai mult ori total lipsite de importanţă.
  4. Mai puţin înseamnă mai mult. Întotdeauna. În special atunci când contactezi oameni importanţi şi vrei să le atragi atenţia, vei avea tendinţa să le descrii multe despre tine şi afacerea ta. Dar e mai important să reuşeşti să te exprimi cu cuvinte puţine dar de impact şi să fii capabil să faci un rezumat a ceea ce doreşti în câteva propoziţii inteligente.
  5. Analizează-te cu atenţie. Noteză tot ce faci pe parcursul a câtorva zile, inclusiv ce mănânci, cât timp petreci pe net degeaba, cât timp lucrezi cu adevărat, pe ce cheltui banii, iar la final vei putea să-ţi faci o evaluare obiectivă şi vei vedea clar care sunt aspectele pe care trebuie să le îmbunătăţeşti.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.