logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Combate artroza genunchiului cu 6.000 de pași făcuţi zilnic

Persoanele cu risc sau care suferă de gonartroză trebuie să încerce să depășească zilnic 6.000 de pași, adică să meargă circa 5 km, pentru a reduce probabilitatea unei limitări funcționale, cum ar fi dificultate la ridicare sau la urcatul scărilor, se arată într-un studiu publicat de Agerpres.

O echipă de la Universitatea Massachusetts a ținut sub observație doi ani un grup de circa 2.000 de pacienți afectați de artroză a genunchiului diagnosticată sau care — pe baza unei evaluări inițiale — prezentau o mare probabilitate să dezvolte această boală a articulațiilor. Studiul este publicat în Arthritis Care & Research și preluat de passionsante.be . Distanța parcursă zilnic a fost măsurată cu podometrul.

Rezultatul arată că 6.000 de pași efectuați zilnic constituie pragul de referință pentru identificarea celor care prezintă o limitare funcțională. Fiecare tranșă de 1.000 de pași suplimentari se asociază cu o reducere cu 16% a riscului de handicap major.

Această observație ar trebui să le atragă atenția celor care merg puțin, fiindcă artroza genunchiului afectează o mare parte a populației, îndeosebi după 50 de ani, iar sedentarismul are și el un rol în apariția ei.

Deci, începeţi să faceţi mişcare din primele ore ale dimineţii şi incet vei devenii o persoană care face sport dimineaţa.

Dacă nu-ţi place sa fac mişcare, află „Cum să faci ca exerciţiile fizice să fie mai distractive?”.

Citeşte in continuare despre “Beneficiile practicării unui sport“.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *