logo
Search
Generic filters
Exact matches only

“Confort Food” pentru sezonul toamnă-iarnă! – Partea II

Ştiu că mulţi nu au timp să îşi prepare micul dejun dimineaţa, dar dacă îşi dau puţin silinţa pot să facă asta seara. În articolul precedent despre Comfort Food am discutat despre alimentele de toamnă-iarnă, care sunt pline de nutrienţi şi de vitamine necesare corpului uman. Astăzi, vă prezint două reţete pentru micul dejun, uşor de făcut şi săţioase.

Clătitele de ovăz şi fulgi de cocos cu lapte de orez (reprezintă una dintre invenţiile mele cele mai recente.)

Ingrediente:

1 ou
3 linguri fulgi de ovăz
3 linguri de fulgi de cocos
un praf de sare
o cană de lapte (de orez, migdale, cocos sau pur şi simplu lapte normal) 250 ml
o linguriţă de miere
opţional
scorţişoara, seminţe de in, stafide

Se amesteca toate ingredientele, se blenduiesc. Textura trebuie să fie ca al unui gris cu lapte, aşa mai moale. Se ia cu lingura şi se fac plăcinţele în tigaia încălzită în care ai pus nişte ulei de cocos, sau dacă e tigaie pentru clătite fără nimic şi se lasă la foc mediu 1-2 min pe o parte şi pe cealaltă.

Nu puteam rata tradiţionala omletă, care mie îmi place să o mănânc cu spanac înăbuşit, ciuperci şi brânză.

Ingrediente

2 ouă
5 cuburi telemea
o mână de spanac
2 ciuperci

Se omogenizează ouăle, după care adaugi sare şi piper, pui brânza şi ciupercile. Torni compoziţia în tigaia în care ai pus puţin ulei de cocos, la foc moderat 3-4 minute, o întorci, pui mâna de spanac şi un capac peste ele, opreşti focul şi laşi omleta încă 2-3 minute sub capac.

Poftă buna!

P.S. Fă din fiecare zi o zi perfectă!

foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.