logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cu ce ne ajută în viața profesională filmul „Lupul de pe Wall Street”

Filmul care îl are în rolul principal pe Leonardo DiCaprio este o peliculă deosebită care oferă sfaturi importante despre succesul în viața profesională. Aceste sfaturi pot fi preluate de fiecare dintre noi și adaptate în funcție de nevoi, fie că ne căutăm un nou job, fie că dorim să avansăm în carieră.

Urmând sfaturile profesionale de mai jos, putem să ne atingem scopurile și să ajungem profesional acolo unde ne dorim cel mai mult.

„If you talk the talk, be able to walk the walk!”

Vrei să obții un job la cea mai mare companie din domeniul tău de activitate sau vrei să fii promovat la actualul job. Dacă ești o persoană ambițioasă trebuie în primul rând să-ți faci un plan și în al doilea rând – partea cea mai grea și cea mai importantă – trebuie să îl și pui în aplicare și să te ții de el.

În  filmul „Lupul de pe Wall Street”, Jordan Belfort (Leonardo Di Caprio) era determinat să trăiască o viață de succes din toate punctele de vedere. Când șansa lui de a ajunge unde visa a fost stopată brusc, el nu s-a oprit și a folosit lecțiile învățate pe Wall Street pentru a ajunge acolo unde simțea că îi era locul.

Când spui că vei face un lucru, acordă-ți creditul necesar și fă tot ce-ți stă în putință pentru a-ți îndeplini țelul. Când ești determinat, cei din jurul tău vor începe să te respecte și să te admire. Folosește-te și de asta!

Nu te da niciodată bătut

De la a deveni șomer chiar în clipa la care a ajuns la apogeul carierei, la a face tranziția de la un loc de muncă excelent la unul dezamăgitor, plus jongleria cu femeile din viața lui și acoperirea activităților ilegale în fața FBI-ului, Jordan Belfort a întâmpinat o sumedenie de obstacole în „Lupul de pe Wall Street”.

Și știi ceva? Le-a depășit pe fiecare în parte și a ieșit mereu din orice încurcătură, mai puternic ca înainte. Chiar și în finalul filmului, când Belfort e arestat și înlăturat din compania pe care tocmai el a înființat-o, acesta nu s-a dat bătut și a luat-o de la capăt, devenind public speaker, împărtășindu-și know-how-ul miilor de persoane interesate de experiența sa. A, și să nu uităm de cărțile lui, devenite bestsellers peste noapte.

Dacă ești respins ori de câte ori ești aproape de angajare, nu te da bătut. Mergi mai departe, încearcă noi și noi piste, până când te vei angaja. Când colegul tău a fost promovat, deși tu așteptai asta de ani buni, acceptă eșecul și încearcă din nou. Dă tot ce ai mai bun din tine! Dacă îți dorești cu adevărat ceva, consecvența și ambiția sunt soluțiile cheie.

Restul articolului îl puteți citi pe campuscluj.ro.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *