Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să te menții în formă în sezonul rece?

snowboarding

Anotimpul rece nu este cel mai prielnic pentru a rămâne activ, deoarece majoritatea suntem tentați să rămânem în casă la căldură și să savurăm un ceai aromat, să citim o carte sau să vizionăm un film. Chiar dacă este mai rece, corpul nostru are nevoie de activitate fizică pentru a preveni încetinirea metabolismului și luarea în greutate. Exercițiile fizice efectuate cu regularitate ne ajută să ne menținem o stare de bine, să ne întărim sistemul imunitar și să ne creștem nivelul de energie. Iată câteva idei prin care te poți menține în formă și în sezonul rece.

Practică skiatul

Pentru a îmbina atât distracția cu prietenii și familia, cât și activitatea fizică, optează pentru a petrece câteva ore pe schiuri. Schiatul este unul dintre puținele sporturi care îți pune în mișcare toate grupele de mușchi, iar o oră pe pârtie te ajută să pierzi până la 450 kcal. Ține cont și de faptul că ai nevoie de echipament special, adecvat temperaturilor zonei. În principiu, geacă și pantaloni impermeabili, genul acesta de ochelari de ski cu lentile care să nu aburească și să protejeze ochii de razele soarelui, iar dacă ești începător schiurile și clăparii pot fi închiriate.

Alege snowboarding-ul

Acest sport a început să devină din ce în ce mai popular, iar pe lângă peisajele minunate, aerul proaspăt de munte, te poți bucura și de un program de exerciții în toată regula. Datul cu placa te ajută să-ți dezvolți flexibilitatea și echilibrul corpului, în timp ce îți lucrezi în special mușchii abdominali și grupele inferioare. Te ajută să-ți îmbunătățești și activitatea cardiovasculară sau să reduci nivelul de stres, prin eliberarea endorfinelor în organism.

Mergi la înot

Înotul este unul dintre sporturile pe care le poți practica în orice perioadă a anului. Acesta este o activitate care îți pune în mișcare toți mușchii corpului, însă fără a-i solicita. Este un excelent antrenament pentru sistemul cardiovascular și îți fortifică plămânii. Pentru persoanele care practică meditația de tip mindfulness, înotul este și o modalitate de relaxare. Acest lucru este posibil prin faptul că nu poate fi combinat cu alte distracții (citit sau butonat telefonul). Echipamentul pentru natație este destul de accesibil, iar tot ce ai nevoie este un costum de înot, ochelari de înot, papuci și diverse accesorii în funcție de scopul pentru care îl practici.

Astfel, chiar dacă este mai rece afară, nu te lenevi și gândește-te la toate efectele pozitive pe care le are sportul asupra sănătății tale fizice și mentale. Indiferent că alegi un sport de iarnă sau înotul, ia cu tine și prietenii sau familia și astfel veți petrece timp de calitate împreună în timp ce vă mențineți în formă.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *