logo
Search
Generic filters
Exact matches only

De ce să mai folosești o mașină de scris?

Multă lume se întreabă atunci când văd mașini de scris dacă le mai folosește cineva. Răspunsul e da. Sunt grupuri de oameni care se ocupă doar cu asta, doar cu scrisul la o mașină. Ei sunt destul de vocali, mai ales pe rețelele de socializare, unde au și foarte multe aprecieri.  Acum apare întrebarea de ce să mai folosești o mașină de scris?

Pentru că sunt vechi. Ele reprezintă o alternativă a calculatoarelor sau a laptopurilor din zilele noastre. Sunt persoane care s-au săturat să folosească computerele și au căutat o alternativă a acestora. Mulți le-au găsit în mașinile de scris. Chiar dacă sunt vechi, în unele cazuri ele sunt o comoară sentimentală. Mai ales în cazul în care provin de la rudele mai înaintate, mașinile de scris rămân o amintire vie.

Pentru că sunt utile. Chiar dacă trăim în era vitezei și a computerilor, mașinile de scris sunt încă utile. Tinerii care încă le mai folosesc spun că ele câștigă mult teren în fața calculatoarelor. Asta pentru că nu îi distrag. Atunci când ei au nevoie să scrie, nu mai au internet, nu mai aud sunetul mesajelor sau a notificărilor de pe rețelele sociale. Pur și simplu, stau și creează.

Pentru că nu consumă energie electrică. Asta poate fi foarte util atunci când ești departe de casă și ai rămas fără curent pentru laptopul sau calculatorul tău. Ca să redactezi unele texte, mașina de scris ți-ar putea fi de folos. De asemenea, în prezent ele mai sunt folosite în statele care încă nu au o acoperire de energie eletrică foarte mare. Dacă vei ajunge vreodată în Mumbai (India), e foarte probabil să vezi o persoană care folosește o mașină de scris în mijlocul străzii și redactează documente juridice.

portret

Sursă foto: Leslie Nichols

Pentru că rezultatul arată bine. Sunt artiști care desenează prin literele făcute cu mașina de scris. Ei schițează cu litere diferite obiecte, portrete sau peisaje. Keira Rathbone face parte din grupul acestui tip de ariști. Ea a mărturisit pentru BBC că această atracție se datorează faptului că ”poate vedea mecansimul de funcționare a acestora. Spre deosebire de calculatoare, unde toate componentele sunt ascunse, la mașini poți vedea totul.” Organizatorii de nunți londonezi spun că vin tot mai multe cupluri care le cer ca pe invitațiile lor de nuntă, textul să fie scris cu o mașină.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *