logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Efectele bunăstării la locul de muncă asupra productivității angajaților

angajati fericiti

Stresul la locul de muncă este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă majoritatea mediilor profesionale din ziua de azi. Dacă acesta depășește anumite limite, productivitatea și eficiența angajatului pot fi influențate într-un mod semnificativ. În sprijinul angajaților care se confruntă cu astfel de probleme, a apărut conceptul de wellbeing sau bunăstare la locul de muncă.

De ce este importantă bunăstarea la locul de muncă?

Pe lângă rolul recreativ, aceste ateliere au și scopul de a încuraja interacțiune între membrii aceleași comunități, de a-i determina să se cunoască mai bine și de a-i ajuta să-și îmbunătățească relațiile de colegialitate. În plus, le dă posibilitatea de a învăța și a experimenta lucruri noi, prin crearea unei energii pozitive care să aibă impact asupra productivității lor, dar și asupra modului în care interacționează între ei atunci când lucrează în echipă.

Ce ateliere își doresc angajații la locul de muncă?

ce ateliere isi doresc angajatii

Sursa foto: Revista Biz

Potrivit unui studiu realizat de SmartExperience cele mai căutate ateliere în cadrul programelor de corporate wellbeing sunt cele de beauty și fashion (28%), dezvoltare personală (17%), arte plastice (12%), actorie (11%), și cele de nutriție și mindfuless (9%).

Beneficiile atelierelor de actorie în rândul bunăstării angajaților

Cursurile de actorie sunt foarte apreciate de cei din mediul corporatist deoarece îi ajută să se auto-descopere și să se auto-cunoască. Le vor da mai multă încredere în sine, în propriile capacități și îi vor scoate din zona lor de confort. Un alt atu îl reprezintă faptul că îi vor ajuta să se integreze mai bine într-un grup și să-și dezvolte empatia față de ceilalți membrii. Sunt un bun stimulent și pentru eliberarea creativității, îi vor ajuta să-și controleze mai bine emoțiile, gesturile și respirația.

Importanța programelor de nutriție

Pentru cei pasionați de gătit și alimentație adaptată propriului stil de viață și nevoilor fiecăruia, există astfel de atelierele de nutriție. Acestea au scopul de a răspunde unor întrebări pe care angajații le au vizavi de produsele pe care le consumă. Având în vedere că alimentația joacă un rol important în menținerea concentrării și energiei pe tot parcursul zilei, este benefic să știm care sunt elementele nutritive de care organismul nostru are nevoie.

Astfel, chiar dacă la noi aceste de programe de wellbeing abia acum încep să prindă contur, este dovedit științific că un mediu de lucru în care se găsesc programe de relaxare sau ateliere recreative pentru angajați, au efecte puternice pe termen lung asupra productivității lor și succesului companiei.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *