logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Principalele stiluri de yoga

stiluri de yoga

Când vine vorba de yoga, există mai multe stiluri care pot fi practicate. Unul dintre aspectele cele mai importante constă în faptul că, înainte de a practica un anumit stil este necesar ca fiecare persoană să aleagă stilul potrivit în funcție de obiectivele pe care vrea să le atingă și nivelul de fitness la care se încadrează.

Așadar, în cele ce urmează vom prezenta care sunt principalele stiluri de yoga, în constă fiecare stil în parte, dar și care sunt beneficiile acestora.

 

Bikram yoga

Este cunoscută și sub numele de yoga fierbinte, care are loc în camere încălzite artificial la o temperatură de aproape 40 de grade, cu o umiditate de aproximativ 40%.

 

Hatha yoga

Acesta este un termen generic pentru orice tip de yoga practicat care învață ipostaze fizice. Ședințele de Hatha servesc de obicei ca o introducere ușoară în posturile de bază în ceea ce privește yoga.

 

Kripalu yoga

Acest tip îi învață pe practicanți să se cunoască pe ei însuși, propriul corp și totodată să se accepte. Un practicant învață să-și identifice propriul nivel privind în interior. Ședințele încep de obicei cu exerciții de respirație și întinderi ușoare, urmate de o serie de poziții individuale, ducând în final la relaxare.

 

Yin yoga

Yin yoga este un stil blând, care implică anumite posturi ce urmează a fi menținute de practicanți pentru perioade mai lungi de timp. Acest tip  acționează asupra tendoanelor, ligamentelor, fasciilor musculare, având ca scop creșterea circulației sângelui în articulații și totodată de a îmbunătății flexibilitatea. Se spune că acest tip de yoga are menirea de a cultiva conștientizarea și pacea interioară, îndreptarea atenției asupra calităților universale din interiorul minții și spiritului nostru, toate acestea fiind interconectate. De asemenea acesta poate fi un remediu potrivit în perioadele stresante sau când anxietate își face simțită prezența, fiind o alegere ideală pentru a cultiva sentimentul de liniște profundă, siguranță și starea de bine, având o încărcătură cu energie pozitivă.

stiluri de yoga2

Sivananda

Aceasta susține că respirația adecvată, relaxarea, dieta, exercițiile fizice și gândirea pozitivă funcționează împreună pentru a crea un stil de viață yoghin sănătos. Persoanele care practică Sivananda folosesc 12 asane (poziții de yoga) de bază, care include și poziții cum ar fi „Salutul Soarelui”, aceasta fiind una dintre cele mai cunoscute poziții.

 

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga se concentrează pe respirație și adaptare, repetare și reținere. Este o practică dinamică, fiind alegerea ideală acelor persoane cărora le place să se miște.

 

Yoga restaurativă

Aceasta este o metodă relaxantă de yoga. O persoană experimentează la o clasă de yoga restaurativă aproximativ patru sau cinci poziții simple, folosind recuzită, cum ar fi pături și diverse suporturi, astfel se va produce o relaxare profundă, fără a depune eforturi atunci când se exercită o anumită poziție.

 

Yoga prenatală

Yoga prenatală folosește poziții pe care practicienii le-au creat luând în considerare persoanele însărcinate. Acest stil de yoga poate ajuta oamenii să revină în formă după naștere și să susțină sănătatea în timpul sarcinii.

stiluri de yoga1

Tipurile de yoga sunt relativ ușoare și, prin urmare, sunt sigure pentru oameni atunci când un instructor bine instruit ghidează practica.

Citește despre Yoga: conexiunea dintre minte și corp

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *