Search
Generic filters
Exact matches only

Să începem curățenia de primăvară cu străzile din România

Cu toții ne dorim un oraș mai curat, chiar dacă încadrăm aici clădiri restaurate și curățate de praf, de gunoaiele strânse din locurile neamenajate sau de însemnele unor oameni “civilizați” de pe toți pereții accesibili. Unii ajung să îți manifeste prejudecățile, convingerile sau ura direct pe zidurile clădirilor istorice și pe cele ale blocurilor în care, poate, chiar își duc traiul de zi cu zi. Poate noi trecem nepăsători pe lângă această “artă” și nici nu le băgăm în seamă de multe ori, dar mă gândesc la copii, care absorb mult mai repede orice formă de manifestație stradală și mesajele agresive. Ei, nereușind încă să facă prea bine distincția dintre urât și frumos sau chiar și dintre bine și rău, citind și văzând aceste mesaje obscene le reproduc în discuțiile lor. Și chiar dacă acasă primesc educația cuvenită din partea părinților, nu poți să le ascunzi sau să îi ferești pe stradă de un lucru care este atât de evident.

Din păcate nu putem civiliza în masă și nici nu putem opri persoanele care fac astfel de lucruri să nu mai scrie sau să deseneze pe zidurile orașului. Dar putem face un lucru mai bun, să curățăm orașul sau cel puțin să dăm o mână de ajutor celor care vor să facă acest lucru. O campanie recent lansată de Cif își propune să șteargă mesajele agresive și obscene de pe stradă. “Cif curăță România” este o inițiativă de admirat, mai ales că această companie produce produse de curățenie interioară.

Susține și tu campanie și ajută Cif să curețe străzile României. Până în 30 mai 2014, data de încheiere a campaniei, fotografiază orice mesaj agresiv de pe stradă și urcă poza pe contul de Facebook sau pe site. De asemenea, pozele se pot trimite și prin aplicația disponibilă gratuit în AppStore sau Google Play.

Ține de fiecare dintre noi dacă ne dorim o Românie mai curată sau nu. Dar o astfel de inițiativă este mereu bine venită, iar suportul nostru este cel mai mare ajutor pentru echipa de curățenie Cif.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *