logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Beneficiile pudrei de roșcove

Băutura pe care foarte mulți dintre noi o preferăm dimineața, înainte sau după micul dejun, este cafeaua. Ce ar fi dacă am înlocui tradiționala cafea cu o altă băutură tot neagră? Cei mai mulți dintre voi vă gândiți probabil la ciocolata caldă sau la o băutură pe bază de cacao. Ei bine, este vorba despre o băutură obținută din pudră de roșcove. Aspectul acesteia este asemănător cu cacaoa, dar diferă gustul și proprietățile.

Roșcova este una dintre cele mai vechi plante. Este menționată în Biblie și se spune că a fost singura sursă de hrană a Sfântului Ioan Botezătorul în anii când a fost pustnic, de aceea mai este cunoscută ca pâinea Sfântului Ioan. În trecut, sătenii consumau foarte multe roșcove în perioada de post tocmai pentru că sunt extrem de hrănitoare.

Băutură din pudră de roșcove

Pentru a obține o băutură din pudră de roșcove aveți nevoie de mai puțin de un minut. Într-o cană puneți 1-2 lingurițe de pudră, adăugați apă caldă și eventual o linguriță de miere. Veți obține o băutură gustoasă și care vă va încărca de energie.

Pudra de roșcove se găsește la magazinele naturiste, în ambalaje de 100, 250 sau 500 de grame, iar prețul este accesibil pentru toate buzunarele.

Beneficiile pudrei de roșcove

Este bine să știți și de ce este foarte bună pentru organism pudra de roșcove. În primul rând, dacă este să facem o comparație între roșcovă și cacao, de departe roșcovele au mult mai multe beneficii, de aceea puteți înlocui definitiv cacaoa cu pudra de roșcove. De asemenea, dacă simțiți nevoia să mâncați ciocolată, mai bine o înlocuiți cu pudra de roșcove.

100 de grame de pudră de roșcove conține jumătate din necesarul zilnic de calciu. Prin comparație, cacaua și cafeaua nu fac altceva decât să „ajute” la eliminarea acestui mineral din organism. În plus, oxalații din ciocolată inhibă absorbția acestuia.

În pudra de roșcove găsim vitaminele A, B, B2, B3 și D; minerale – magneziu, fier, fosfor, mangan și potasiu. Nu conține colesterol. În schimb, conține pectină care reduce nivelul colesterolului și riscul bolilor de inimă.

Despre pudra de rocoșe se știe că reduce riscul de cancer pulmonar, plus că este extrem de utilă în tratarea tusei.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *