logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Beneficiile seminţelor de susan negru

Cei mai mulţi dintre noi suntem obişnuiţi cu seminţele de susan alb. Mai există însă şi susanul negru, gustul seminţelor fiind asemănător cu al nucilor.

Nu doar gustul face ca acest aliment să fie mâncat cu plăcere, ci şi proprietăţile extraordinare pentru organism. O singură lingură de seminţe de susan negru conține suficiente vitamine și minerale pentru ca organismul să fie energizat pentru câteva ore.

De ce este bun susanul negru?

Seminţele de susan negru au un conţinut foarte mare de minerale, antioxidanţi şi vitamine. Ele au în compoziţie 5% apă, 50% grăsimi, 25% carbohidraţi, 20% proteine şi aminoacizi esenţiali. Este foarte interesant faptul că aceste semințe conţin cu 50% mai multe proteine decât carnea. În comparaţie cu „surata” lui albă, susanul negru are mult mai mulţi antioxidanţi şi cu 60% mai mult calciu.

Acest aliment este recomandat atât persoanelor cu deficit de calciu, cât şi copiilor aflaţi în creştere datorită proteinelor de calitate şi aminoacizilor. Fiind foarte bogate în calciu, puteţi să înlocuiţi laptele cu seminţele de susan negru. Astfel, dacă aveţi deficit de calciu, o cură cu seminţe de susan negru o să vă aducă aportul de calciu necesar. În fiecare dimineaţă, mâncaţi câte o lingură de seminţe, fie ca atare, fie presărate peste o salată de fructe sau legume.

De asemena, seminţele de susan negru vă ajută să vă creşteţi nivelul de fier, calciu, magneziu, zinc, seleniu, cupru, potasiu şi fosfor. Acestea pot fi consumate în sucurile de fructe sau în smoothie-uri, unde puteţi pune o lingură de pulbere. Este mai potrivit să le măcinaţi prin râşniţă până devin făină deoarece, consumate sub formă de pulbere vor fi asimilate mai bine. În schimb, înghiţite întregi, există riscul să nu fie digerate, caz în care nu ne-au ajutat cu nimic.

Susanul negru are și proprietatea de a întârzia îmbătrânirea organismului. S-a observant că persoanele care consumă susan negru au pielea netedă şi încărunţesc târziu.

Cultivate de acum 4.000 de ani

Seminţele de susan datează din anul 3.000 înaintea erei noastre fiind cultivate în Assyria, Irakul de astăzi, iar în India, a fost cultivat încă de acum 4.000 de ani.

În prezent, cele mai mari ţări exportatoare de susan sunt China şi India.

Voi ați consumat semințe de susan negru?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *