Search
Generic filters
Exact matches only

Clătite pufoase cu pere

În diminețile reci și cețoase, când soarele nu s-a arătat înainte ca tu să te trezești ai nevoie de un mic dejun rapid, sățios și care să-i facă poftă soarelui să „iasă la joacă” – pe scurt, trebuie să-ți înveselești dimineața. Iar dacă în aceste dimineți ai și unul sau doi copii de trimis la școală, e timpul perfect să încerci această rețetă de clătite pufoase cu pere.

Ingrediente:

4 ouă
150 ml lapte
60 g făină
2 linguri de zahăr
1 linguriță de ghimbir ras
O jumătate de linguriță de sare
56 g unt
2 pere curățate de coajă și semințe, apoi feliate
3 linguri zahăr brun
1 lingură suc proaspăt de lămâie
O jumătate linguriță scorțișoară
1 lingură zahăr pudră

Mod de preparare:

Înainte să începi, pornește cuptorul ca să se încălzească, să nu trebuiască să aștepți mai târziu.

Într-un vas (sau direct în blender) amestecă ouăle cu făina, laptele, zahărul, ghimbirul și sarea. Amestecă totul bine până când compoziția este omogenă și nu există totoloți de făină. Apoi pune-le deoparte deocamdată.

Într-o tigaie care poate fi folosită și în cuptor, topește untul și adaugă feliile de pere presărate cu zahărul brun, ca să se caramelizeze. Asta nu va dura mai mult de 8-10 minute. Vei știi că sunt gata când perele devin moi și prind o culoare de caramel. Apoi toarnă sucul de lămâie peste ele și amestecă-le să se acopere bine în suc. Scoate tigaia de pe foc, toarnă aluatul pe care l-ai făcut înainte peste pere și pune totul la cuptor pentru aproximativ 14-15 minute sau până când clătita s-a umflat și a început să se rumenească pe margini. Amestecă separat scorțișoara cu zahărul pudră și presară amestecul peste clătita caldă. Taie clătita cu pere în felii și servește-o caldă împreună cu familia ta. Această clătită e suficientă pentru 4 persoane.

Dacă nu ai o tigaie care poate fi folosită în cuptor, nu trebuie să îți faci probleme. Poți face această rețetă și într-o tavă de tartă, însă va trebui să muți feliile de pere, odată caramelizate, din tigaie în tavă, iar apoi să torni aluatul în tava de tartă peste ele.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *