logo
Search
Generic filters
Exact matches only

De ce să înlocuiești pâinea albă cu pâine integrală

Persoanele care încep o cură de slăbire renunță la pâine pentru că îngrașă. Într-adevăr, anumite tipuri de pâine (cele făcute din făină albă, procesată și rafinată) îngrașă. Pe lângă acest aspect, nu au aproape deloc valoare nutrițională, ceea ce înseamnă că pâinea albă nu face altceva decât să ne ajute să creștem în greutate.

Indiferent dacă ești sau nu la dietă, încearcă să înlocuiești pâinea albă cu cea integrală. După cum lesne se înțelege, pâinea integrală este făcută din făină obținută din cereale integrale, care nu au fost procesate, la fel ca și în cazul făinei albe.

Beneficiile făinei integrale

Făina integrală este bogată în fibre, acestea fiind foarte utile pentru buna funcționare a tractului digestiv. Reduce secreția de acizi biliari, așadar nu vei avea probleme cu proasta funcționare a bilei. Produsele din făină integrală ajută și la prevenirea constipației.

Făina integrală este bogată în minerale și vitamine, în special B-uri. De exemplu, 120 grame de făină integrală oferă peste 100% din doza zilnică recomandată de seleniu și 230% din doza zilnică recomandată de mangan.

De ce să consumi pâine integrală?

Pâinea integrală consumată la micul dejun îți va da energie suficientă până la masa de prânz. Poți face un simplu test: într-o zi, mâncă dimineața o felie de pâine albă (împreună cu alimentele pe care obișnuiești să le consumi la micul dejun), iar în următoarea dimineață, înlocuiește felia de pâine albă cu una de pâine integrală. Vei simți diferența atât în ceea ce privește gustul, cât și în ceea ce privește confortul interior și energia.

Pâinea integrală și alte produse din făină integrală ajută și la prevenirea cancerului de sân, deoarece accelerează metabolismul estrogenului. De asemenea, reduce riscul de a face cancer de colon, ajută la scăderea colesteroului rău, a tensiunii arteriale și a altor boli cardiovasculare.

Chiar dacă pâinea integrală este de obicei mai scumpă decât cea albă, îți recomand să nu faci economii atunci când este vorba despre sănătatea ta. O cheltuială puțin mai mare acum, te poate scuti de cheltuieli enorme pe viitor, în caz că te vei confrunta cu boli grave.

Dacă ai timp și răbdare, poți să îți prepari chiar tu pâinea acasă, din făină integrală pe care o găsești la magazine naturiste și bio. Din nou, prețul este mai mare decât la făina albă, dar dacă ești adepta unui stil de viață sănătos, merită investiția.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.