Search
Generic filters
Exact matches only

Frittata cu cartofi și cimbru

Varianta italienească a omletei e una delicioasă și, mai mult decât atât, perfectă pentru momentele când micul dejun e o masă luată în familie. Ce e interesant la frittata e că poți pune în ea orice ingrediente pe care le ai la îndemână și care îți plac. Azi eu îți ofer opțiunea cu cartofi și cimbru.

Ingrediente:

8 ouă
60 ml lapte
1 lingură cimbru proaspăt mărunțit (sau o linguriță de cimbru uscat mărunțit)
Sare
Un vârf de linguriță piper negru măcinat
2 cartofi de mărime medie
2 linguri unt
70 g ceapă mărunțită
2 căței usturoi, tocați

Mod de preparare:

Într-un vas de mărime medie, începe prin a bate la un loc ouăle, împreună cu laptele, cimbrul, un vârf de linguriță de sare și un vârf de linguriță de piper. Pune apoi amestecul deoparte.

Curăță cartofii și spală-i bine, apoi usucă-i cu prosoape de hârtie. Feliază fiecare cartof în jumătate, pe lungime, apoi feliază fiecare jumătate pe lățime, subțire.

Pune o tigaie din fontă* pe foc și topește untul. Adaugă ceapa, usturoiul și un vârf de linguriță de sare și lasă-le să se călească vreo 2 minute, amestecând ocazional. Apoi, adaugă feliile de cartofi și lasă totul să se călească pentru încă 7-10 minute, sau până când cartofii încep să prindă culoare. Nu uita să amesteci în tigaie din când în când, pentru ca alimentele să se gătească uniform.

Împrăștie amestecul astfel încât să acopere fundul tigăii, iar apoi toarnă amestecul de ouă peste legume. Cât tigaia e încă pe foc, treci cu o spatulă pe marginea omletei, când aceasta începe să se seteze, ca oul negătit să ajungă la baza tigăii și să se gătească. Când oul este aproape făcut, mută tigaia în cuptor, la foc mediu și las-o să se coacă pentru aproximativ 6 sau 8 minute. Înainte să servești această frittata, las-o să stea 10 minute, după ce e scoasă din cuptor, pentru ca oul să fie complet făcut.

*E necesară o tigaie din fontă, pentru că aceasta trebuie introdusă și în cuptor

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *