logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Cehia

Bucătăria cehă a fost influențată de-a lungul timpului de regiunile care înconjoară această țară, dar și de popoarele care au dominat-o de-a lungul secolelor. Cele mai multe influențe sunt împrumutate de la germani, maghiari, Habsburgi și alte popoare din estul Europei.

Mâncarea cehă este considerată destul de grea și foarte sățioasă în general, concentrându-se cel mai mult pe cărnuri și amidon. Unul dintre motive este faptul că iernile în Cehia sunt de regulă lungi și reci, lipsind opțiunea legumelor proaspete pentru o mare parte a anului. Cele mai des întâlnite legume sunt roșiile și castraveții, dar mai putem găsi în alimentație și foarte multe ciuperci, care cresc în pădurile cehe și care sunt folosite în supe.

Micul dejun tradițional constă în principal din pâine integrală (cel mai des feliată), carne de porc sau de pui (sub formă de salam ori cârnați), brânză, ouă și dulcețuri sau diverse gemuri. De asemenea, turiștii care vizitează Cehia vor fi adesea întâmpinați la micul dejun și cu deserturi, printre care cele mai faimoase sunt gogoșile făcute în casă.

La masa de dimineață cehii obișnuiesc să bea limonadă, cafea, ciocolată caldă sau sucuri de fructe, acestea din urmă fiind cel mai des întâlnite în fața copiilor. Un alt obicei autohton, întâlnit în orașe, este servirea micului dejun la restaurant, iar acasă doar în weekenduri.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.