logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Omletă cu cartofi dulci și ceapă caramelizată

Doar uitându-mă la titlul acestei rețete îmi dau seama cât de delicios sună. Ți se întâmplă și ție? Dacă da, înseamnă că trebuie să încerci și tu această rețetă, ca să nu salivezi degeaba pe imagini. E timpul să-ți împărtășesc rețeta pentru această omletă delicioasă, ca să o poți savura de câte ori vrei la micul dejun.

Ingrediente:

50 g unt
120 g cartofi dulci, tăiați cubulețe
115 g ceapă tocată
1 ½ linguri miere
8 ouă
80 ml smântână pentru gătit
2 lingurițe tarhon măcinat
Sare și piper după gust
115 g cașcaval răzuit (de preferat Cheddar, dar poate fi la alegerea ta)
*ingrediente pentru 4 porții.

Mod de preparare:

Într-o tigaie, pune o treime din cantitatea de unt la încins și călește în el ceapa și cartofii, amestecând din când în când. Toată operațiunea nu trebuie să dureze mai mult de 5 minute. Apoi adaugă mierea și amestecă bine până când legumele sunt acoperite de miere și mierea începe să se îngroașe. Când se întâmplă asta, îndepărtează tigaia de pe foc.

Într-un bol, sparge ouăle și bate-le puțin cu un tel sau o furculiță. Adaugă apoi smântâna, sarea, piperul și tarhonul și amestecă totul bine. Scoate din tigaie legumele pe care le-ai gătit, pune o altă bucată de unt și, după ce acesta se încinge, toarnă jumătate din amestecul de ou. Lasă-l să se coacă până când fundul omletei este închegat complet. Cu o lingură, pune o parte din legume peste omletă, acoperă totul cu jumătate din cantitatea de cașcaval și apoi, îndoaie omleta în două. Menține omleta pe foc pentru încă 2-3 minute, sau până când oul nu mai curge. Atunci pune omleta pe farfurie și fă la fel pentru restul amestecului. Fiecare omletă face două porții, sau o porție extra mare. Taie omleta în două pentru a vedea cum brânza topită învăluie totul.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *