logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Omletă spiralată (ruladă)

Omleta este unul dintre preparatele cele mai comune când vine vorba de micul dejun. Asta pentru că ouăle aduc un aport considerabil de proteine, fiind perfecte pentru a-ți păstra sațietatea până la masa de prânz. Totuși, omleta simplă poate deveni plictisitoare atunci când este consumată în același fel în fiecare dimineață. Ca să mai schimbi meniul la micul dejun, îți propun să încerci rețeta aceasta de omletă spiralată sau, mai bine zis, rulată. Ține minte însă, că această rețetă este pentru 8 porții, așa că o poți prepara atunci când intenționezi să mănânci alături de familie sau dacă vrei să ai micul dejun pregătit pentru mai multe zile.

Ingrediente:

115 g cremă de brânză
180 ml lapte
25 g parmezan ras + 2 linguri de parmezan ras (separat)
2 linguri de făină
12 ouă
1 ardei gras verde
80 g ciuperci feliate
1 ceapă mică, mărunțită
2 lingurițe ulei (de rapiță sau de floarea soarelui)
170 g mozzarella rasă
1 roșie, curățată de semințe
1 linguriță de condimente italiene (amestec de condimente cu pudră de ceapă și usturoi, alături de plante mediteraneene uscate și mărunțite, piper și fulgi de ardei iute)

Mod de preparare:

Pornește cuptorul pentru ca acesta să se încingă. Totodată, înainte să te apuci de treabă, tapetează tava pe care o vei folosi cu hârtie de copt pe care ai uns-o cu unt sau ulei.

Într-un bol mic, bate cu un tel sau cu mixerul crema de brânză împreună cu latele, până când acestea devin un amestec cremos și omogen. Apoi adaugă cele 25 g de parmezan ras și făina, mixând totul până la omogenizare. Într-un alt vas, mai mare, bate ușor cele 12 ouă. Adaugă apoi amestecul cu crema de brânză și amestecă totul bine. Toarnă compoziția în tava pe care ai pregătit-o la început, iar apoi dă tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, sau până când ouăle s-au fixat.

În timp ce omleta este în cuptor, încinge o tigaie pe foc mediu și călește ușor ardeiul, ciupercile și ceapa, păstrându-le textura crocantă. Când scoți tava din cuptor, așază omleta coaptă pe o suprafață plană și desprinde hârtia de copt de pe suprafața acesteia. Presară amestecul de legume peste omletă, iar apoi presară mozzarella rasă, roșia mărunțită și condimentele pe care le preferi. În final, rulează omleta, și așaz-o pe un platou. Presară restul de parmezan rămas și servește-o caldă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *