Prăjitură cu ciocolată și pere

Indiferent de anotimp, prăjiturile cu ciocolată sunt iubite de oricine, dacă mai sunt și pere coapte incluse, cu siguranță ne pregătim să facem față sezonului rece. Și o să reușim cu aceast rețetă simplă și delicioasă.  Singura grijă pe care trebuie să o mai avem e să nu exagerăm cu consumul ei.

Astfel, avem nevoie doar de puține ingrediente:

85 g unt  (plus 1 lingură pentru tavă suplimentar)

85 g zahăr pudră sau îndulcitor natural: ștevie sau xilitol

85 g ciocolată neagră (de preferat 85% cacao), ruptă în bucăți

1 lingură coniac

3 ouă, separate gălbenușul de albuș

85 g alune de pădure crude, măcinate

4 pere coapte, decojite, înjumătățite sau feliate

Mod de preparare:

  1. Tăiați un cerc de hârtie de copt pentru a pune pe o tavă rotundă, cu diametrul de aproximativ 25 cm. Se topește 1 lingură de unt și se întinde pe tavă după care se pune hârtia de copt peste care se întinde iar puțin unt. Se poate pune și o lingură de făină presărată.
  2. Încălziți cuptorul la aproximativ 180°C. Între timp se topește ciocolata și untul într-un castron de sticlă pe abur. După ce se topește ciocolata, se scoate de pe foc, se amestecă și coniacul și se lasă să se răcească. După, bateți gălbenușurile cu zahărul sau îndulcitorul într-un castron mare, adăugați după ciocolata și alunele de pădure.
  3. Într-un castron separat, bateți albușurile până când acestea sunt o spumă moale. Se amestecă treptat cu celelalte ingrediente și se toarnă în tava pregatită. Apoi, se aranjează jumătățile de pere peste amestec și câteva alune de pădure ca ornament. Coaceți timp de 40 de minute, până când perele sunt moi și prăjitura este coaptă. Lăsați să se răcească în tavă puțin, apoi se scoate din tavă și se pune pe un raft să se răcească complet . Se servește cu frișcă proaspătă.

Poftă bună!

 Foto

Comentarii

Please enter your name here
Please enter your comment!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Aflați cum sunt procesate comentariile dumneavoastră.