O prăjiturică gustoasă, parfumată, decadentă, perfectă pentru toată familia!
Ingrediente:
100 g cireşe
6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri făină
3 linguri cacaoa
esenţe (după gust, eu am folosit de vanilie)
2 linguri ulei
3 linguri lapte sau smântână
o linguriţă praf de copt
un praf de sare
Preparare:
Cireşele se curăţă, se spală şi se scobesc de sâmburi. Se pun la scurs într-o strecurătoare.
Albuşul se separă de gălbenuş. Peste gălbenuş se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr şi se freacă bine, până ce zahărul se topeşte.
Albuşurile se bat cu un praf de sare, restul de zahăr şi esenţele. Peste crema de gălbenuş se adaugă albuşurile şi ingredientele uscate, trecute prin sită. Se amestecă totul uşor, de sus în jos, până ce toate ingredientele se încorporează.
Compoziţia se toarnă într-o formă de copt rotundă, dreptunghiulară, etc., în funcţie de preferinţe şi pe deasupra se pun cireşele.
Se dă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30-40 de minute sau până ce trece testul scobitorii.
Este o prăjiturică ideală pentru cei mici, putând fi folosită pe post de gustare, împreună cu un pahar de lapte, sau o prăjitură de cafea, la care să bârfiţi cu prietenii!
Reţetă oferită de Amelie – Reţete fel de fel…