logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Quesadilla cu banane și unt de arahide

Toată lumea știe despre faimosul sandviș american cu unt de arahide și gem. Majoritatea lumii știe că uneori, gemul e înlocuit de felii de banană. Nu știu însă dacă l-ai încercat vreodată sau dacă te-ai gândit să îl transpui într-o quesadilla delicioasă. Dacă nu ai făcut asta până acum, consideră articolul ăsta un motiv în plus ca să încerci bunătatea asta de rețetă cât mai curând!

Ingrediente:

1 sau 2 lipii de tortilla (în funcție de mărime)
1 banană coaptă
1 lingură unt de arahide
O jumătate de lingură de unt (în jur de 25 g)
O jumătate de lingură de zahăr brun (sau alb)
Puțină scorțișoară

Mod de preparare:

Începe prin a curăța și felia banana în rondele mici. Pune untul la topit într-o tigaie, iar după ce acesta s-a topit, adaugă feliile de banană și zahărul (de preferat e să pui zahăr brun, însă dacă nu ai, banele se vor carameliza la fel de bine și cu zahăr alb granulat). Amestecă cu grijă totul, astfel încât feliile de banană să se învelească în zahărul topit amestecat cu unt. În momentul în care feliile de banane devin aurii la culoare și ușor lipicioase, poți îndepărta tigaia de pe foc.

Pe o tortilla (sau pe o jumătate de tortilla, dacă este mai mare) unge untul de arahide și apoi, ia cu o lingură feliile de banane din tigaie și împrăștie-le peste untul de arahide de pe tortilla. Presară puțină scorțișoară peste banane și pune cealaltă tortilla (sau împătură în două tortilla pe care ai folosit-o). Curăță tigaia bine, usuc-o și pune-o înapoi pe foc să se încingă. De îndată ce simți că s-a încins (dacă pui un picur de apă și se evaporă imediat), pune tortilla în tigaie și prăjește-o pe ambele părți, până când e crocantă și maronie. Apoi pune-o în farfurie și taie quesadilla în triunghiuri. Dacă vrei să o ornezi, poți prelinge puțină miere cu o lingură sau poți opta pentru diferite fructe.

Aceasta e o metodă simplă de a te bucura de un mic dejun rapid, plin de proteine (de la untul de arahide) și sățios, dar în același timp delicios și ușor de preparat.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *