Search
Generic filters
Exact matches only

Salată de fructe răzuite

În diminețile calde de vară ce ți-ai putea dori mai mult decât o salată răcoritoare de fructe asezonată cu un dressing delicios cu miere. Îți plouă în gură, nu? Ei bine, salata pe care urmează să ți-o prezint e mai… specială! Merită să o încerci măcar o dată!

Ingrediente:

2 linguri de semințe de susan
170 g miere (cât mai lichidă)
1 pară
1 măr
6 căpșuni
1 nectarină
1 banană
1 portocală
Câteva frunze de mentă
Iaurt natural (opțional)

Mod de preparare:

Pune o tigaie mică la încins și călește semințele de susan, până capătă o culoare maronie frumoasă. Continuă să amesteci în semințe să se prăjească uniform. Toarnă apoi semințele într-un bol și toarnă peste ele mierea, apoi amestecă-le ca să se combine. Încălzește amestecul în microunde pentru nu mai mult de 20 de secunde, apoi pune-le deoparte.

Scoate codița mărului și a perei și înlătură „cotorul” de la căpșuni. Taie nectarina în două, roata pe lângă sâmbure și scoate sâmburele. Apoi curăță banana. Toate fructele astea trebuie răzuite pe partea mare a răzătoarei, cu grijă și mișcări ferme. Apoi taie portocala în două și stoarce sucul peste fructele răzuite, apoi toarnă 2 linguri de miere cu susan. Presară apoi câteva frunze de mentă tăiate mare peste fructe. O poți servi lângă o lingură de iaurt, sau simplă pentru un mic dejun delicios și bogat în nutrienți.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *