logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Șase rețete simple de creme pentru micul dejun

Vreți să încercați ceva nou și interesant la micul dejun, dar sunteți în pană de idei? Iată câteva rețete de creme simple, delicioase și sănătase, care vă vor da energie până la masa de prânz.

Vă recomandăm șase feluri de creme dulci sau sărate, perfecte pentru a fi unse pe pâine, la micul dejun. Dacă sunteți pe grabă și nu aveți timp să luați masa de dimineață acasă, puteți să vă pregătiți câteva sandwichuri cu aceste creme și le mâncați mai târziu, la birou sau chiar în drum spre serviciu.

Toate aceste rețete sunt propuse de Ernst Gunter, în cartea „Hrană vie. O speranță pentru fiecare”.

  1. Pentru a obține crema de miere, aveți nevoie de 1 lingură de miere, 4 linguri de brânză de vaci, 1 lingură de lapte, 1 lingură de nuci râșnite pulbere. Se amestecă bine și se garnisește cu afine sau nuci.
  2. Pentru crema de mere sunt necesare următoarele ingrediente: 2 mere, 1 banană, 1 lingură stafide, 1-2 linguri de nuci, puțină miere, 1 cană de lapte. Se dau prin mixer, iar pasta se garnisește cu felii de banane. Se pot folosi și fructe de păduse sau alte fructe.
  3. Crema de căpșuni sau fragi se obține amestecând 1 cană de brânză de vaci, 1 cană căpșuni zdrobite, puțină miere. Se presară deasupra pulbere de nuci și se garnisește cu căpșuni.
  4. Perfectă pentru câteva felii delicioase la micul dejun este și crema de ridichi pentru care aveți nevoie de 1 cană brânză de vaci, 1 lingură ceapă tocată mărunt, 3 linguri ridichi rase, 1 lingură drojdie de bere, 1 lingură praf de verdeață, alte mirodenii (chimen, de exemplu).
  5. Puteți să pregătiți și marmelade pentru micul dejun. Marmelada de curmale se obține din 2 căni de curmale fără sâmburi, 1 cană de must dulce sau suc de ananas, 1 cană de stafide. Se lasă câteva ore să se pătrundă bine curmalele și stafidele și se trec prin mașina de tocat ca să fie ca un terci.
  6. Pentru marmelada de căpșuni aveți nevoie de 1 cană de curmale fără sâmburi, 1 cană de stafide; se lasă câteva ore să se înmoaie în 2 căni de căpșuni zdrobite, în care s-a pus puțină lămâie. Se pot adăuga și smochine înmuiate. Se procedează ca mai sus.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.