O tartă cremoasă, aromată, pentru weekend-uri liniştite, la umbra pomilor!
Ingrediente blat:
200 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 ou
70 g zahăr
Ingrediente cremă de brânză:
300 g brânză proaspătă de vaci
2 ouă
80 g zahăr
esenţă de vanilie sau seminţele de la o păstaie de vanilie
10-12 smochine coapte
Preparare:
Puneţi făina împreună cu restul ingredientelor într-un castron şi nu uitaţi că untul trebuie să fie rece şi tăiat cubuleţe. Frământaţi aluatul şi nu mai adăugaţi făină în plus faţă de reţetă. După ce aţi frământat aluatul, formaţi o bilă din el şi daţi-l la rece pentru aproximativ 2 ore (în frigider). Dacă vreţi ca treaba să meargă mai repede, puneţi-l la congelator şi va fi gata în aproximativ 15-20 de minute.
După ce a stat suficient la frigider îl scoateţi, îl întindeţi cu sucitorul şi îl aşezaţi în forma de tartă. Înţepaţi aluatul cu furculiţa şi pregătiţi crema de brânză. Turnaţi peste aluat crema de brânză şi deasupra aşezaţi jumătăţi de smochină.
Daţi la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute.
Tarta se serveşte rece, cu frişcă sau îngheţată!