Search
Generic filters
Exact matches only

Tort cu mascarpone şi căpşuni

Un tort cu gust de vacanţă, de voie-bună şi plaje exotice! Perfect pentru zilele în care vreţi să vă răsfăţaţi toate simţurile!

Ingrediente blat:

8 ouă

8 linguri făină

8 linguri zahăr

6 g praf de copt

1 lingură mac

2 linguri ulei

esenţă de rom

2 linguri smântână grasă

un praf de sare

Ingrediente cremă:

250 g mascarpone

50 g căpşuni

4 linguri fulgi de cocos

1 linguriţă rom

4 linguri zahăr

Decor:

câteva căpşuni

sirop de căpşuni

Preparare blat:

Gălbenuşurile se separă de albuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu jumătate din cantitatea de zahăr, uleiul, laptele şi macul. Albuşurile, împreună cu praful de sare se bat spumă. Când spuma de albuş este aproape gata, se adaugă esenţa de rom şi restul de zahăr, mixând în continuare până ce spuma se întăreşte. Albuşurile se adaugă peste crema de gălbenuşuri. Făina amestecată cu praful de copt se adaugă peste albuşuri şi gălbenuşuri şi se amestecă uşor, de jos în sus, prin răsucire, cu o lingură. Compoziţia astfel obţinută se răstoarnă într-o formă de copt rotundă şi se dă la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute sau până ce trece testul scobitorii.

Blatul astfel obţinut se lasă să se răcească, iar când s-a răcit se taie pe orizontal în 3.

Preparare cremă:

Peste crema de mascarpone se adaugă zahărul, romul, cocosul şi bucăţele mici de căpşuni. Totul se amestecă bine, până ce crema de mascarpone capătă o culoare rozalie.

Asamblare:

Bucăţile de blat (doar 2 dintre ele) se însiropează cu sirop de căpune. Crema se împarte în 2 părţi egale, urmând a fi umplute bucăţile de blat. Din ultima bucată de blat se taie 8 triunghiuri mici, ce vor fi sprijinite pe 8 căpşuni mai mari. Se decorează cu o căpşună mare în centru şi se presară cu zahăr pudră sau fulgi de cocos.

Tortul astfel obţinut se dă la rece pentru aproximativ 3 ore, apoi se serveşte rece.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *