logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Waffles în tigaia grill

Waffles – această minunată invenție belgiană care ne poate îndulci ziua are un mod specific de a fi făcută, printr-o presă pentru vafe. Cum era de așteptat, nu toată lumea are acasă o presă pentru vafe. Asta nu înseamnă că dacă nu avem presă, nu ne putem bucura de waffles. Am pentru tine o rețetă de waffles care se folosește de o tigaie grill pentru a face vafele. Iată cum!

Ingrediente:

2 ouă
300 ml lapte
225 g făină
1 pliculeț de praf de copt
100 g unt topit și răcit + încă o lingură

Mod de preparare:

Sparge ouăle într-un bol, adaugă laptele și bate-le cu un tel ca să se combine. Cerne făina, praful de copt și sarea și apoi amestecă-le cu telul până se omogenizează compoziția. Adaugă treptat untul topit, amestecând continuu. E foarte important ca de aici înainte să nu mai mesteci în compoziție, altfel vafele se vor întări.

Pune tigaia grill să se încingă la foc înalt cu puțin unt și imediat ce se topește untul, adaugă aluatul în tigaie și împrăștie-l egal. Coboară apoi focul la mediu, și coace waffle-ul pentru cam 6 minute, sau până se coace pe toată grosimea, apoi întoarce-o să se rumenească și pe cealaltă parte. Apoi poți pune toppingul preferat, dulce sau sărat, pe vafe și micul dejun e gata!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.