logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Yarimca (mic dejun turcesc)

Ca de fiecare dată, sărbătorim ziua națională a unei țări cu o rețetă de mic dejun, făcută în mod tradițional în acea țară. De această dată, sărbătorim ziua națională a Turciei, pe 29 octombrie și ne bucurăm de o rețetă de yarimca, adică niște plăcintuțe umplute cu brânză sau cartofi delicioase.

Ingrediente:

375 g făină
120 g iaurt simplu
80 ml ulei de măsline
1 ou
1 linguriță sare
O jumătate linguriță praf de copt
120 ml apă
Ulei pentru prăjit

Umplutură:

200 g brânză feta
10 g pătrunjel mărunțit
Sau
5-6 cartofi fierți și zdrobiți
1 linguriță mentă uscată
O jumătate linguriță sare
Un sfert linguriță piper

Mod de preparare:

Amestecă ingredientele pentru aluat, adăugând apă câte puțin. S-ar putea să nu fie nevoie să folosești toată apa, de aceea trebuie să o adaugi gradual, puțin câte puțin. Frământă aluatul până când acesta nu se mai lipește de mâini și de pereții vasului. Pudrează cu făină suprafața de lucru și mută aluatul din vas, pe suprafața pudrată cu făină (pe masă). Taie aluatul frământat în două bucăți și rulează fiecare bucată până aceasta devine la fel de groasă ca încheietura mâinii tale. Apoi, taie din fiecare bucată rulată, bucăți de aproximativ 2-3 cm grosime.

Trage deoparte bucățile de aluat și re-pudrează cu făină suprafața, dacă e nevoie. Apoi întinde cu făcălețul fiecare bucată de aluat, astfel încât să creezi o foaie de aluat nu foarte groasă, dar nici foarte subțire.

Fă amestecul de umplutură preferat (ori amesteci brânză feta cu pătrunjel, ori cartofii zdrobiți cu mentă și piper). În fiecare bucățică de aluat pe care o întinzi, pune în centru o lingură de umplutură, întinde-o pe o suprafață mai mare, iar apoi împătură aluatul sub formă de semilună. Asigură-te că strângi marginile bine, astfel încât să nu permită umpluturii să iasă. Dacă crezi că nu reușești cu mâna, poți face asta cu o furculiță.

Pune ulei într-o tigaie mai adâncă și lasă-l să se încingă. Când acesta este fierbinte, prăjește cu grijă bucățile de aluat, pe ambele părți, iar apoi scoate-le și pune-le pe prosoape de hârtie pentru ca acestea din urmă să absoarbă uleiul în exces. Și gata!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *