Search
Generic filters
Exact matches only

8 Motive ca să faci sport

E perfect să faci sport pentru că vrei să ai un corp armonios dezvoltat şi tonifiat. Dar sunt şi alte beneficii pe care sportul ţi le aduce şi care nu au nimic de-a face cu aspectul fizic.

1. O simplă plimbare te poate ajuta să scapi de energiile negative şi să-ţi îmbunătăţeşti starea de spirit. Pe lângă asta, un studiu a demonstrat că 67% din cei care fac sport în mod regulat, indiferent de momentul zilei, au parte de un somn mult mai odihnitor.

2. Un alt studiu a confirmat faptul că dacă ai parte de o sesiune de jogging înainte de un examen sau de o prezentare, memoria este îmbunătăţită, deoarece sunt eliberaţi o serie de hormoni care sunt asociaţi cu o memorie mai bună.

3. Chiar dacă deja eşti într-o formă fizică bună, e important să continui cu exerciţiile deoarece studiile arată că cei care fac sport în mod regulat sunt mult mai creativi şi mai buni în sesiunile de brainstorming.

4. Încă nu au fost definitivate studiile cu privire la tipurile de exerciţii şi cantitatea lor, dar activitatea fizică regulată a fost asociată cu un risc mult mai scăzut de cancer la sân.

5. Mersul pe bicicletă, chiar şi în mod moderat şi doar de 2-3 ori pe săptămână, poate să-ţi ridice nivelul de energie cu peste 20% şi să scadă senzaţia de moleşeală cu 65%. Motivul: mersul pe bicicletă sporeşte secreţia de dopamină, un produs chimic al creierului care te ajută să te simţi mai puţin obosită şi mai mulțumită de tine.

6. Un alt studiu nedefinitivat arată că cei care merg la sală de câteva ori pe săptămână au un metabolism mai puternic şi se îmbolnăvesc mai rar, răcesc mai rar şi pot lupta mai uşor împotriva viruşilor şi a bacteriilor.

7. Cu ajutorul sportului poţi scăpa mult mai uşor şi de crampele menstruale, deoarece e eliberată endorfină, un compus asemănător opiului care ajută la combaterea durerilor.

8. Nu e de mirare că tot mai multe companii mari au săli de gimnastică puse la dispoziţia angajaţilor. Un studiu recent a arătat că cei care nu fac exerciţii fizice în mod frecvent au o productivitate mult mai scăzută la job.

După cum ai observat, dacă faci sport în mod regulat vei avea parte de o mulţime de alte beneficii care nu ţin neapărat de aspectul fizic, ci şi de starea ta generală de sănătate şi de productivitatea ta.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *