logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ce modele au femeile, în ultimul timp?

Societatea a impus, întotdeauna, modele pe care marea masă le-a urmat. Pare că substanţa acestora devine din ce în ce mai puţin consistentă, deoarece vedem promovate tot felul de femei ale căror viaţă poate fi numită oricum numai „demnă de urmat” nu. Totuşi, este această o falsă impresie sau nu? Să vedem ce spun statisticile:

Beyonce

beyonce_45737663Sursa foto: © Jaguarps

Beyonce este una dintre cele mai apreciate dive pop ale momentului actual. De câţiva ani, aceasta îşi construieşte imaginea de femeie puternică, independentă şi elegantă. Într-adevăr, aceasta este un model bun de urmat, în ceea ce priveşte realizările, stilul şi felul de a gândi şi, de aceea, majoritatea tinerilor încearcă să o copieze.

Putem lista, alături de ea, şi nume precum Rihanna sau Lady Gaga, care au abordat aceeaşi imagine, deşi acestea două au dus extravaganţa spre extreme. Totuşi, trebuie să ţinem cont că sunt artiste şi că show-ul este parte din imaginea lor. Un corespondent românesc al imaginii acestora ar fi Delia.

Angela Merkel

angela-merkel_38621861Sursa foto: © Enriquecalvoal

Sau „Doamna de fier a Europei”, aşa cum i se mai spune, cancelarul Germaniei este un exemplu bun de dat că, dacă ai suficientă hotărâre şi ambiţie, poţi ajunge exact acolo unde vrei, fără nici o problemă. Însă, unele alegeri politice ale acesteia au reuşit să împartă continentul în două tabere: cei care o susţin şi o apreciază şi cei care nu.

Din păcate, nu putem spune că există, în România, femei care să îşi fi construit o reputaţie la fel de puternică. Deşi din ce în ce mai multe femei au acces în politică, acţiunile şi modul cum ajung acolo nasc, de multe ori, controverse. Poate ar fi timpul ca cineva să încerce să dovedească faptul că şi la noi se poate, nu doar în alte ţări.

Tess Holiday

tess holidaySursa foto: Buzzfeed

Tess este un model plus-size care şi-a câştigat popularitatea prin apariţii în pictoriale ce susţin că „Femeile adevărate au forme”. Deşi iniţiativele ei sunt destul de ok, nu putem spune, însă, că aceasta este un model demn de urmat. Nu doar că promovează obezitatea, însă, în 2014, a şi luat de la fanii ei bani, pretinzând că le va vinde tricouri şi că va dona unei organizaţii de caritate, aceste lucruri neîntâmplându-se nici în ziua de astăzi.

Totuşi, mişcările pe care ea le-a promovat pe Instragam au condus la relaxarea socială în ceea ce priveşte aspectul fizic, aşa că am putea să îi luăm drept model curajul de a accepta ceea ce este.

Michelle Obama

michelle-obama_35506487Sursa foto: © Americanspirit

Michelle şi-a folosit popularitatea de Primă Doamnă pentru a face acţiuni caritabile şi a juca un rol asumat de model pentru tinerele fete din întreaga lume, prin care să încerce să le educe să fie demne, feminine, independente şi puternice.

În ţara noastră, nu am avut încă o Primă Doamnă care să iasă, într-adevăr in evidenţă, mai mult decât prin ţinute sau prin prezenţa la anumite evenimente, dar, la fel ca şi în cazul Merkel, încă sperăm că vom avea parte de un model în adevăratul sens al cuvântului.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.